Logo Sportlust Afgelopen zaterdag speelde Sportlust tegen rode lantaarndrager SV Marken. Na de zeperd van vorige week was Marken naar Woerden gekomen om in ieder geval de…

schade te beperken. De thuisclub pakte de wedstrijd goed op. Het tempo lag niet echt hoog, maar er werd collectief gestreden. Het duurde bijna een half uur voordat de score werd geopend. Een voorzet van Robin Demeijer werd netjes ingekopt door Moussa Kalisse. Daarna ging het hard met de tweede goal van Robin Demeijer en de hard werkende Rick Wils pikte ook zijn goaltje weer mee. Daarna was het weer de beurt aan Moussa Kalisse die de 4-0 en de schitterende ruststand 5-0 binnen tikte.

Hoe anders kwamen de talrijke toeschouwers enigszins bedrogen uit. De tweede helft was van ondermaats niveau. De strijdlust was verdwenen. Het collectief verdedigen was ver te zoeken, de concentratie was verdwenen en de wil om te strijden was niet meer zichtbaar.

SV Marken kroop uit zijn schulp en wilde laten zien dat men wel degelijk kon voetballen. Het maakte uiteindelijk in deze tweede helft nog drie doelpunten. Het belangrijkste was drie punten maar met betrekking tot de eerste periode en het doelgemiddelde, hadden de Rood-witten betere zaken kunnen doen.

Foto’s: Anno Visser