Logo MSVRuim een jaar geleden is er een aantal senioren-leden van het Montfoortse voetbalvereniging MSV naar het bestuur gestapt met de wens om op zaterdag te kunnen voetballen.

Daarna is er begin dit jaar een enquête uitgegaan onder alle spelende leden van zeventien jaar of ouder en twee weken geleden is hierover met de leden een brainstormsessie gehouden.

Afgelopen woensdagavond stond de vraag dan ook centraal: ‘MSV’19 zelfstandig op zondag of samen op zaterdag.’ Hierin werden de uitslagen van de brainstormavond gepresenteerd en kwamen door het bestuur de naar hun mening realistische scenario’s aan bod.

Met een opkomst van 150 leden, die in totaal 325 stemmen vertegenwoordigden, werd er besloten: MSV kiest, met 256 stemmen voor, voor voetballen op zaterdag in samenwerking met vv. Montfoort. Het andere scenario, om zelfstandig op zondag te blijven voetballen, werd door 63 stemmen ondersteund.

Het gekozen scenario leidt ertoe dat het bestuur van MSV in gesprek zal gaan met de buren van Montfoort over verdere samenwerking. Op welke wijze en hoe intensief deze samenwerking zal zijn, is iets dat in deze gesprekken onderzocht gaat worden. MSV en Montfoort hebben sinds dit seizoen al een gecombineerd meidenteam.