Ook Zwammerdam is er niet in geslaagd om punten af te snoepen van koploper SCH’44. De kans daarvoor was er wel. In de 67e minuut scoorden de Dammernaren de 2-1, maar daarna werd alles anders.

Het eerste kwartier was voor de mannen uit Harmelen. Gestart als favoriet in de poule begonnen ze furieus te combineren en de thuisclub moest toekijken. De 0-1 in de 7e minuut kon je zien aankomen. Na het eerste kwartier trok Zwammerdam de wedstrijd naar zich toe en kreeg enkele kansen. In de 33e minuut scoorde de thuisploeg de verdiende 1-1. Tot aan de thee bleef de thuisploeg de bovenliggende partij.

Na de rust kwam SCH’44 weer wat meer voor het vijandelijke doel, maar de organisatie daar was prima op orde en er was geen doorkomen aan. Direct na de 2-1 besloot Zwammerdam-trainer Harmsen tot een tactische omzetting, gericht op counteren, maar tot ontzetting van de supporters. Een spits eruit, een niet ingespeelde verdediger erin, een ingespeelde verdediger naar voren.

Een vervroegd Sinterklaascadeau voor het team van Renato Dijksterhuis, die de verdediging nu plots op snelheid en handelingssnelheid uit konden spelen: 2-2 in de 71e minuut en 2-3 in de 73e minuut.

Foto’s: vv Zwammerdam.