Logo verweij hout Een delegatie van Inwonersbelangen en LijstvanderDoes nam een kijkje achter de schermen van Verweij Houttechniek, een sinds generaties…

echt Woerdens familiebedrijf. Bijzonder trots is het bedrijf op het predicaat Hofleverancier. Dat wordt verkregen wanneer een klein- of middelgroot bedrijf tenminste 100 jaar bestaat en een zeer goede reputatie in de regio geniet.

David Verweij nam de bezoekers mee voor een rondleiding door het bedrijf en vertelde over het verleden en de plannen voor de toekomst. Ook wisselde hij van gedachten met de delegatie over de rol die de gemeente hierbij zou kunnen spelen.

Verweij produceert en monteert houten kozijnen in elk gewenst formaat. De volautomatische productie vindt plaats in het eigen bedrijf veelal op door henzelf ontwikkelde machines. Maar er wordt ook nog ambachtelijk gewerkt wanneer er bijvoorbeeld speciale kozijnen uit oude huizen moeten worden vervangen. De kozijnen worden daarna ter plaatse afgelakt.

Voor de delegatie van Inwonersbelangen en LijstvanderDoes was het bezoek een openbaring en stelde vast dat Woerden trots mag zijn op dit bedrijf.

Foto’s: Anno Visser