Logo Kalsbeek Woerden De actiedag op het Kalsbeek college heeft 14.000 euro opgebracht. Tijdens de actiedag speelden eerste klassers het spel “levend Cluedo”. De tweede klassen waren op sportief…

gebied actief en de bovenbouwklassen organiseerden een fancyfair.
Veel bekijks trok het project Statenloos waarbij leerlingen van 3-HAVO presentaties verzorgden rond het thema vluchtelingen. Voorafgaand aan de actiedag bracht een vluchteling een bezoek aan de leerlingen en vertelde hen zijn ervaringen.

Burgemeester Victor Molkenboer van Woerden opende het Statenloos project. Via Twitter liet hij weten het een Indrukwekkende presentatie te vinden. Het geld dat met de actiedag is opgehaald gaat naar de stichting Bont die werken en logeren mogelijk voor jongeren met een verstandelijke beperking mogelijk maakt,  de Kloostertuin en Boerenerf (zorgboerderijen voor dagbesteding demente ouderen), Stichting Masibambisane ( financiële ondersteuning aan weduwen en wezen in Zuid Afrika. Stichting Pax (tegen oorlogsgeweld en voor het verwezenlijken van rechtvaardige vrede in conflictgebieden) en de Stichting Dovenschool Madurai.

Foto’s: Claudia Putten