Logo Open Monumentendag Woerden doet dit jaar weer mee met de landelijke Open Monumentendag. Deze vindt plaats in het weekend van 9 t/m 11 september. Als vanouds beslaat de Open…

Monumentendag Woerden twee dagen, de vrijdag en de zaterdag. Het thema van dit jaar is Iconen en symbolen. Daarmee wordt verwezen naar beelden en tekens, maar ook naar monumenten zelf, met een bijzondere extra betekenis voor de stad Woerden.

Op vrijdag 9 september is het Klassendag. Dan zullen zo’n 1000 leerlingen met een gids van Gilde Woerden in verschillende routes en in kleine groepen de monumenten die zich hiervoor het beste lenen, bezoeken. ’s Avonds is er een lezing in het Klooster over een verdwenen monument, de Dubbele Sleutel.

Op de zaterdag zullen de bekende monumenten hun deuren voor het publiek openen. Voorts zullen er verschillende rondwandelingen worden gehouden onder begeleiding van gidsen van het Gilde. Het volledige programma voor Open Monumentendag Woerden 2016 treft u aan in de volgende editie van Waardevol Woerden.

Foto’s: PR
19toen, De Dubbele Sleutel
De Dubbele Sleutel
Onder: 20nu, kledingzaak Vögele
vogele