Logo KoopzondagWinkeliers in de gemeente Woerden gaan opnieuw actie voeren voor het open mogen zijn op zondag. Dat hebben de winkeliers gisteren tijdens een bijeenkomst in tuincentrum De…

Bosrand besloten. Fred Nitzschke van het tuincentrum zegt dat er posters langs de weg worden geplaatst. Daarop komt een tekst te staan die verwijst naar het geld dat het onderzoek heeft gekost en de vraag wat er nu met de uitkomst van het onderzoek gaat gebeuren.

Nitzschke hoopt dat de posters dit keer wel worden neergezet. Een eerdere poging om posters te plaatsen strandde volgens hem toen het bedrijf dat de plaatsing moest verzorgen, door een ambtenaar van de gemeente Woerden onder druk werd gezet. Verlening van de vergunning van het bedrijf zou gevaar lopen als tot plaatsing werd over gegaan. Het bedrijf zag daarop af van het plaatsen en de winkeliers kregen hun geld terug. Een woordvoerder van het bedrijf wil die gang van zaken tegenover RPL niet bevestigen.

Tijdens de vergadering in De Bosrand is afgesproken dat de winkeliers de vergaderingen in het stadhuis over de zondagsopening zullen bezoeken en dat ze Woerdenaren oproepen vooral bij de raadsvergadering te zijn waar het besluit over zondagsopening moet worden genomen.