Logo ESTO BodegravenOp voorhand was te verwachten dat het voor de voetballers van ESTO uit Bodegraven een moeilijke zondagmiddagmiddag zou worden tegen HOV/DJSCR in Rotterdam.

Een ploeg die op zeven plaatsen is versterkt ten opzichte van het vorig seizoen en speelt onder leiding van oud prof Romeo Wouden. In de elfde minuut kwam de thuisploeg op 1-0 voorsprong door een doelpunt van El Khadifi, een oud prof van onder andere Cambuur.
In de 21e minuut kwam ESTO verdiend op gelijke hoogte. Een corner van Wouter-Jan Bos draaide richting eerste paal. Na het slimme overstapje van Milan Egic verdween de bal in het Rotterdamse doel voor de 1-1.

In de 70e minuut kon een speler van HOV/DJSCR, na een zware overtreding op de voor hun ongrijpbare Lars Verheul, gaan douchen. Met tien man zette HOV/DJSCR alles op de aanval en zelfs hun boomlange verdediger ging naar voren om een overwinning te forceren. Een corner in de 89e minuut was de inleiding tot de 2-1 voor de thuisploeg.
Drie minuten in blessuretijd was de altijd scherpe Jordy Romijn er als de kippen bij om een rebound binnen te schieten: 2-2.