Ook bij NSV lukte het VEP niet de nederlaag te ontlopen. De 4-0 is duidelijk, maar ook enigszins geflatteerd. De Woerdenaren faalden in de afwerking, terwijl de thuisclub wel de juiste richting wist te vinden, mede dankzij slordig verdedigingswerk van de bezoekers. Dat blijft een probleem bij de zwart-witten, dekkingsfouten en laconiek verdedigen. Dat laatste gebeurde toen Lars de Jong, na een kwartier, ongehinderd en fraai raak schoot: 1-0. Prompt viel VEP terug na een goed begin.

Na de hervatting startte VEP agressiever. De thuisclub kwam onder druk te staan en de gelijkmaker leek te gaan vallen. Echter, de soms goede aanvallen werden helaas niet verzilverd door Lars van der Sluis en Max Willebrands.

De organisatie werd echter verwaarloosd door de aanvalsdrift en een dekkingsfout op het middenveld was de inleiding voor een Noordense counter afgerond door De Jong: 2-0. Willebrands miste daarna de kans op de aansluitingstreffer en VEP viel ver terug. Kamiel Dusseldorp en Cas van der Hoorn bepaalden de eindstand op 4-0 in het voordeel van NSV’46.

Foto’s: Manfred Nebbeling