Logo Linschoten Zowel Linschoten als LSVV’70, volop in strijd om het vege lijf te redden van degradatie, maakte gebruik van dezelfde tactiek: een snelle omschakeling vanuit een gesloten verdediging.

LSVV was in het eerste half uur gevaarlijker, maar wist Linschoten-goalie Ankone niet te verschalken. Voorin had Linschoten ook niet veel in de melk te brokkelen en dus bleef de 0-0 op het scorebord staan. Een paar minuten in het tweede part scoorde Linschoten met een schitterend genomen vrije trap van Sam da Cruz.

Linschoten verhoogde duidelijk de druk en het leek dat LSVV even de weg kwijt was. De Wit-roden konden niet profiteren en kwam LSVV op gelijke hoogte na een goal van Rick Baarda.

LSVV pakte de wedstrijd weer op, zette meer druk, maar verloor even de Da Cruz uit het oog, die een voorzet van Tim Clements binnen kopte. Linschoten beschikte met Bram Borst in de laatste linie over genoeg routine, maar LSVV wist toch een gaatje te vinden voor de gelijkmaker.

In het laatste kwartier was het ‘all hands on deck’ voor Linschoten, dat al door z’n wissels heen was, toen Tim Clements met een hoofdwond moest uitvallen. De verdediging bleef overeind, maar de puntendeling zet niet veel zoden aan de dijk.

Foto: Floris van Bodegom
Sam da Cruz uitblinker bij Linschoten
14 linschoten