Logo KNVB GDA uit Loosduinen heeft het beroep tegen de door de KNVB opgelegde straf gewonnen en mag door in de nacompetitie. De KNVB nam GDA uit de nacompetitie na de gestaakte…

wedstrijd tegen het Reeuwijkse RVC’33 op zondag 21 mei.

Scheidsrechter Mourabit staakte de wedstrijd na 36 minuten wegens  verbaal geweld van de GDA aanvoerder die met rood van het veld moest na een overtreding tegen een RVC-speler. Op dat moment stond RVC met 0-2 voor.

Onlangs verloor de KNVB in West II nog een beroepszaak bij Van Nispen-Blauw Zwart en nu dus opnieuw een verloren zaak. Het wekt bij diverse voetbalclubs de nodige ergernis, niet alleen levert het vertraging op in de competitie, maar ook wekt het naar buiten toe de indruk dat de KNVB-tuchtcommissie kennelijk niet juridisch deskundig genoeg is om een strafmaat in een beroepszaak overeind te houden.

Nu moet eerst moet nog het restant van de gestaakte wedstrijd GDA-RVC uitgespeeld worden: 55 minuten met een 0-2 voorsprong voor RVC en GDA met 10 man.

Het is nog niet duidelijk op welke datum dat wordt: 5 juni of 8 juni. De return is in ieder geval 11 juni op Kaagjesland, aanvang 14.30 uur.