Logo Geld 5 Vanuit de partijen die niet in de coalitie van Woerden zitten klinkt forse kritiek op de begroting. Marieke van Noort van Progressief Woerden is bezorgd over de…

financiële degelijkheid van de begroting door het oplopen van de schulden. Volgens Hendrie van Assem van Inwonersbelangen is er wéér sprake van een greep in de kas daar waar er volgens hem geld uit de reserves wordt gehaald. Wout den Boer van STERK Woerden waarschuwt voor het onder controle houden van de schuldenlast.

Reem Bakker van de Fractie Bakker spreekt van een drama. De schuldenlast die stijgt van 111 miljoen euro naar 151 miljoen euro noemt hij een schande. Wilma de Mooij van de SP heeft moeite met Ferm Werk. Die organisatie is volgens haar een flinke kostenpost en dat kan volgens De Mooij anders.

Florian van Hout van de VVD wil eerst nog zien dat burgemeester en wethouders de daad bij het woord voegen en zaken niet alleen in de begroting noemen. Over stijging van de schuldenlast zegt hij dat zijn partij de vinger aan de pols zal houden.