Logo carnaval 3 De carnavalsoptocht van de Kwakbollen is ieder jaar weer een hoogtepunt waar duizenden mensen naar komen kijken. De weersvoorspellingen waren somber…

maar tot ieders opluchting was het minder koud dan voorspeld en scheen zelfs de zon gedurende de hele optocht. Ook dit jaar was de optocht een feest om naar te kijken. Voor de jury geen gemakkelijke taak om de prijswinnaars aan te wijzen. Maar in de Leutbunker konden de prijzen toch bekend gemaakt worden.

  • Praalwagens Harmelen: 1e prijs voor de Borrelnoten met 100 jaar, de stijl. 2e prijs: Paspesies met Flintstones, 3e prijs: de Friends met Op dit wrak.
  • Praalwagens scholen: 1e prijs: Notenbalk onderbouw met Dombo, 2e prijs Notenbalk bovenbouw met Olympische Winterspelen in Harmelen, 3e prijs: St. Bavo met Toy Story.
  • Praalwagens buiten Harmelen: 1e prijs Prinsenbal z.o. met Prinsenbal, 2e prijs: De Rollinies met Wij blijven dromen, 3e prijs de Figoten met We gaan voor goud.
  • Loopgroepen: 1e prijs Haarsche Reick met Haarsche Reick, 2e prijs Hussie ongeregeld met Kwakkelende Trikers, 3e prijs Wijk Nieuwe Vaart uit Vleuten met Route ’66. De aanmoedigingsprijs ging naar La Familia met Wij komen goed uit de verf.

Vandaag doen weer veel praalwagens mee aan de Montfoortse optocht.

Foto’s: Anno Visser