Logo leergeld nederlandIn Woerden lopen de ouderbijdragen voor leerlingen van het basisonderwijs net als elders in het land, uiteen. Gisteren riep Leergeld Nederland basisscholen in ons land op om de hoogte…

van ouderbijdragen zo veel mogelijk te beperken.

Leergeld Nederland is een organisatie die minder draagkrachtige ouders helpt. Volgens die organisatie worden door de hoge tarieven steeds meer kinderen van minder draagkrachtige ouders de dupe. De tarieven per kind variƫren landelijk per school van 25 euro tot meer dan 100 euro.

Uit onderzoek door RPL blijkt dat ook in de gemeente Woerden verschillende bedragen worden gerekend. De vrijwillige bijdrage in onze gemeente variĆ«ren van 25 euro tot zo’n 45 uur. Daarnaast moeten ouders soms verplicht betalen voor culturele activiteiten of schoolreisjes. Het gaat dan om bedragen van 6 tot 25 euro.

De SP heeft aangekondigd met een wetsvoorstel te komen om de ouderbijdrage te beperken. Volgens SP-Kamerlid Tjitske Siderius die het voorstel deze week ingediend, komen er veel klachten binnen van ouders nu het schooljaar weer is begonnen.