Logo Voetbal 9Linschoten begon aan het bekerduel zonder enkele spelers die in de laatste wedstrijd van de nacompetitie bestraft werden met kaarten. Ook twee andere eerste elftalspelers ontbraken…

een wegens vertrek en een was op vakantie. De 10-2 nederlaag in het oefenduel tegen Oudewater zat nog vers in het geheugen, dus Linschoten was gewaarschuwd.

De thuisploeg stond al van meet af aan in de verdediging en zag Oudewater een tweetal mogelijkheden om zeep helpen. Via de binnenkant van de linkerpaal overschreed de bal de doellijn:1-0. Libero De Jong moest na een kwart wedstrijd geblesseerd het veld verlaten en nog geen 3 minuten later was het raak: Simon LaLau maakte met een kopbal in de 25e minuut de gelijkmaker. Precies na een half uur moest de Linschotense keeper Doornebal opnieuw door het stof dankzij een inzet van Bart Griffioen, goed voor de 1-2 op het scorebord.

In de tweede helft zakte de wedstrijd als kijkspel naar een dieptepunt. Linschoten probeerde nog de gelijkmaker te versieren maar dat mislukte. Na 89 minuten strafte invaller Tim Goes een misverstand in de roodwitte defensie af. Met 1-3 was het bekeken voor Linschoten.