Logo OudewaterOudewater maakte het de Schoonhovense gasten knap lastig. Van meet af aan deed de fusieclub pogingen om de bal in het Schoonhovense doel te werken. Binnen dertien minuten…

spelen was het dan ook 1-0 voor de gastheren en toonden zij zich duidelijk de betere ploeg. Tot overmaat van ramp kreeg een Schoonhovenspeler even later een rode kaart wegens het ten val brengen van een doorgebroken Oudewaterse aanvaller. Schoonhoven probeerde hierna wat meer uit haar schulp te kruipen maar kwam niet verder dan de middenlijn. In de 34e minuut maakte Bart Griffioen opnieuw een doelpunt: 2-0 voor Oudewater.

Voor de 3-0 tekende Sjoerd Wiltenburg in de 52e minuut. De voor twee doelpunten verantwoordelijke Bart Griffioen moest geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Tim Goes. Daarna volgde het enige Schoonhovense wapenfeit en dat was de 3-1 waarvoor Redouan Adouby tekende. Oudewater paste enkele wissels toe en weer was het raak: Menno Venhof maakte de 4-1. De vijfde treffer was een kopbal van Mike Rijsbergen na een verre inworp van David Blankenburgh die eveneens verantwoordelijk was voor de 6-1.