Logo diede de groot Na haar Wimbledontitel in 2017 prijkt nu ook de gewonnen eindstrijd op de Australian Open op de erelijst van rolstoeltennisster Diede de Groot. Voor het gemeentebestuur…

een felicitatie waard en noemt haar ‘Een hedendaags icoon van de stad.’Diede de Groot heeft haar honger naar succes nog lang niet gestild. Integendeel, de 21-jarige laat haar prijzenkast steeds verder uitpuilen.

Haar zegetoer begon in 2016 met het behalen van een een zilveren medaille in het dubbelspel op de Paralympics in Rio de Janeiro. Vorig jaar schreef ze Wimbledon op haar naam en nu dus die felbegeerde grand slam in Sydney. Verder was de Oudewaterse nog genomineerd als paralympiër van het jaar 2017.

In het Oudewaterse stadskantoor feliciteerde sportwethouder Kok de kersverse kampioene namens de gemeente en bood haar een bos bloemen en een attentie aan. “Het is fantastisch wat jij op al zo’n jonge leeftijd hebt bereikt. Wij krijgen nooit genoeg van jouw successen. Oudewater heeft veel iconen uit het verleden, maar is het goed dat de stad ook icoon in het heden heeft en dat ben jij.”

Foto: Gemeente Oudewater
Diede neemt een bos bloemen en de felicitaties in ontvangst van sportwethouder Walther Kok
diede de groot