Logo FC Oudewater FC Oudewater voetbalde zaterdag thuis tegen Rohda uit Bodegraven. Vanaf het beginsignaal had Oudewater grip op de wedstrijd. Pas in de 28e minuut werd de…

openingsgoal een feit. Sjoerd Wiltenburg legde de bal terug op Laurens de Vor en die bekroonde deze pass met een doelpunt: 1-0. Toen het rustsignaal klonk overheerste langs de lijn het gevoel dat Oudewater zich met deze ruststand tekort had gedaan.

Al na drie minuten in de tweede helft kwamen de bezoekers langszij. Verdediger Stephan Wahl schoot een vrije trap langs de Oudewaterse muur in de linkerbovenhoek: 1-1. In de 54e minuut schoot Menno Venhof vanuit de draai in het dak van het doel: 2-1. Rohda toonde zich geenszins geslagen en zocht onverdroten de aanval. Nog voor het uur leverde een inzet van spits Roy Snijder via de vingertoppen van doelman De Ruyter een corner op en in het vervolg daarop schoot Van Waveren van dichtbij door de haag van spelers die voor de doellijn was geposteerd: 2-2.

Een kwartier lang wist de thuisploeg enige druk te ontwikkelen maar het waren de bezoekers die zich in de slotfase het meest lieten gelden. In de stand kwam echter geen verandering meer.

Foto: Kees van der Wil
Door het uitstekende keeperswerk van Jeroen Kok (zwart tenue) hield Rohda ’76 een punt over aan de topper tegen FC Oudewater
08 oudewater