De anders zo sterke Oudewaterse defensie was tegen DOSC beslist niet in vorm. De gastenheren uit Den Dolder waren ook niet echt geweldig, maar hielden de punten wel in de zak. Hoewel de Oudewaternaren overwicht toonden en ook meer kansen creƫerden was het afmaken een probleem.

Het begon zo hoopvol in de eerste minuten van de wedstrijd, diverse kansen en kansjes deden zich voor en een daarvan werd in de elfde minuut verzilverd. Uit een hoekschop liep Niek Sluijs simpel de bal naar binnen, doelman Van Elk verbijsterd achterlatend. Op dat moment had het Den Dolderse middenveld weinig in te brengen tegen hun opponenten. Kort voor rust was het tot tweemaal toe raak. DOSC tekende voor de 1-1 gelijkmaker en de voorsprong 2-1.

Een opfrisser in de rust leek FC Oudewater te helpen, Tim Goes scoorde de 2-2 na goed voorbereidend werk van Nick van den IJssel. Met nog een kwartiertje te gaan was de achterhoede niet helemaal bij de les en was DOSC er als de kippen bij om dit af te straffen met 3-2. In het alles-of-niets offensief bleef Den Dolder, mede door goed keeperswerk van doelman Van Elk, fier overeind.