De Oudewaterse bezoekers wilden afgelopen zaterdag in de bekerwedstrijd tegen Linschoten er kennelijk flink tegenaan gaan bij de buurman. Maar dat viel behoorlijk tegen, want het eerste doelpunt werd door Linschotenaar Van Kouwen in het Oudewaterse doel gedeponeerd.

Bij FC Oudewater zat de schrik er meteen in en die werd nog erger door een botsing tussen doelman De Ruyter en VVL-verdediger Luuk den Boer op de rand van het Oudewaterse strafschopgebied. Een gele kaart als gevolg en beiden moesten tien minuten later het veld ruimen wegens te veel hinder van de blessures.

Thimo van der Mueren kwam bij de bezoekers onder de lat en bij Linschoten werd Tim van Eck de vervanger van Den Boer. Na nog enkele akkefietjes sloeg Da Cruz van Linschoten opnieuw toe: 2 -0. Uiteindelijk werd de ruststand 2-1.

Na de pauze regende het nog meer doelpunten: De 2 – 2 werd ingekopt door de Linschotens middenvelder Anbergen. Daarna was de beurt aan FC Oudewater, dat met twee doelpunten de stand binnen drie minuten naar 2-4 bracht. De laatste uit een strafschop, waarbij Braakensiek van Linschoten met rood van het veld af moest.

Linschoten wist met tien man nog wel een keer te scoren, maar daar ging FC Oudewater nog eens overheen met 3-5 waardoor de bezoekers nu verder mogen bekeren.

Foto: Website FC Oudewater