Op 12 februari kon het seizoen 2021-2022 eindelijk weer verder. In november werd de confrontatie tussen VEP en Sportief na 7 minuten al gestaakt na een ernstige blessure van de keeper van de bezoekers. VEP leidde toen al met 1-0. VEP zette die goede start van toen goed door en won overtuigend met 5-1.

VEP begon sterk en zette druk. Na 5 minuten was er al succes en zorgde Joost Brugman voor de 2-0 met een schuiver langs de keeper van de gasten. VEP werkte aan een veldoverwicht en kwam niet in de problemen. De kansen op de 3-0 werden echter niet benut. Langzaam maar zeker kwam Sportief onder de druk van VEP uit en kreeg wat kansen. De eerst grote kans werd van de lijn gehaald, maar na ruim 25 minuten volgde toch de 2-1 na gerommel in de VEP defensie. Nu waren het de gasten die op zoek gingen naar de gelijkmaker, zonder daarbij echt gevaarlijk te worden. Net voor rust wat het toch weer Joost Brugman die, enigszins onverwachts, de 3-1 ruststand op het bord zette.

De tweede helft was VEP duidelijk een maatje te groot. VEP heerste en Sportief kon daar weinig tegenover stellen. Joost Brugman zette de tegenstander op het verkeerde been bij een vrije trap. In plaats van de bal op doel te schieten, gaf hij de bal af en Daan Visser schoot raak voor de 4-1. Max Willebrands maakte er uiteindelijk dik verdiend 5-1 van.

Een mooie herstart van het seizoen en een flinke stap uit de degradatiezone. Volgende week komt Siveo op bezoek. De laatste jaren altijd goed voor spannende wedstrijden.

Foto’s Anno visser