Sportlust ’46 raakt aan het einde van dit seizoen oefenmeester Patrick Loenen kwijt. Loenen gaat naar tweededivisionist s.v. Spakenburg, waarmee hij de opvolger wordt van de vertrekkende hoofdtrainer Eric Meijers. 

“Patrick heeft er nooit een geheim van gemaakt dat het zijn ambitie is om succesvol te zijn op het hoogste amateurniveau. Hoewel we met Sportlust ’46 op dit moment grote stappen zetten, begrijpen en respecteren wij zijn keuze”, aldus voorzitter Jan van den Heuvel. “Onder Patrick heeft Sportlust ’46 veel bereikt, wij zijn hem dan ook hiervoor zeker dank verschuldigd.”

De Utrechter is zelf in zijn nopjes met zijn aankomende nieuwe uitdaging: “Ik was reeds informeel in onderhandeling met Sportlust ’46 toen s.v. Spakenburg op mijn pad kwam. Ik wilde Sportlust ’46 ook echt alleen maar verlaten voor Spakenburg. Dat zegt eigenlijk genoeg over Sportlust ’46. Ik heb het hier enorm naar mijn zin en kan de spelersgroep en de club toezeggen dat we er nog een fantastisch seizoen van gaan maken.

Zelf speelde Loenen voor clubs als v.v. Utrecht, Holland en Nieuwland. In 2007 was hij jeugdtrainer bij s.v. Argon en vervolgens eindverantwoordelijke bij het eerste elftal. Hier maakte hij van de tweede klasser in drie seizoenen een hoofdklasser. Met Eemdijk behaalde hij vervolgens in de hoofdklasse de titel en promoveerde naar de Derde Divisie. 

Ook bij Sportlust ’46 werd Loenen in zijn eerste seizoen kampioen, een seizoen later gevolgd door promotie naar de Derde Divisie. Momenteel bezet hij met de roodhemden daar de eerste plek op de ranglijst. Eerder dit seizoen speelde Sportlust ’46 nog twee oefenduels tegen Spakenburg, waar respectievelijk met 2-0 gewonnen en 2-2 gelijk werd gespeeld.