Logo Autoband 1
Met een poleposition in de eerste manche en de koppositie in handen tijdens de tweede manche, leek de Woerdense autocoureur Rob Severs dit weekend…

op weg naar een prima resultaat in de GT4 Central European Cup, maar een tijdstraf en een brute botspartij, gooiden roet in het eten.


Op de Slovakia Ring bij de Slowaakse hoofdstad Bratislava begon het raceweekend van Severs nog uitstekend. Zo had zijn pas 16-jarige teamgenoot Nicolas Schöll de beste kwalificatietijd laten aantekenen, waardoor het Oostenrijkse racetalent de zaterdag-wedstrijd vanaf poleposition mocht vertrekken. Maar wegens een te snelle start volgde er een drive through penalty voor zijn racemaatje en leverde dat slechts een vierde plaats op.

Tijdens de tweede manche zag het er aanvankelijk wederom uitstekend uit voor Rob Severs, maar na een knalharde beuk voelde de auto niet meer goed. Severs kon de wedstrijd nog wel uitrijden, maar verder dan een teleurstellende vijfde plaats kwam hij niet.

Voor de GT4 Central European Cup staat er nog maar één raceweekend op het programma. Die zal op 6 en 7 oktober worden verreden op Circuit Park Zandvoort. Op zijn thuiscircuit heeft Severs al vaker een GT4-wedstrijd gewonnen, dus de Woerdenaar kijkt uit naar deze seizoensfinale.

Foto’s: PR Rob Severs in actie op de Slovakia Ring
34 severs1


Rijderswisseling

34 severs2