Logo SCH44 Om de eerste periode binnen te halen moesten de voetballers van SCH’44 uit Harmelen zondag in Haarlem winnen van United/DAVO. Waar het na twintig minuten spelen 0-3…

voor SCH’44 had moeten staan kwamen de Haarlemmers op een 1-0 voorsprong.

Na rust was het weer SCH’44 dat de meeste kansen kreeg maar het was uiteindelijk United/DAVO dat een 100% doelkans naast schoot. Trainer René van der Kooij had geen geduld meer en zette zijn troef Joey van Bemmel in de voorhoede. In de vijfenzeventigste minuut wist van Bemmel een vrije trap op een magnifieke wijze in het doel van United/DAVO te krullen. Het spel werd grimmiger, niet leuker maar wel spannender op.

Vijf minuten later stuurde dezelfde van Bemmel de razendsnelle Nathan Spaan weg. Op randje buitenspel nam Spaan de bal aan, deed twee passen, zag de keeper op hem af komen en schoot de bal over hem heen in de uiterste hoek van het doel. De ontlading was daar maar werd in de kiem gesmoord door de hamstringblessure van Spaan die hij met het schot er aan overhield. Omdat van der Kooij al zijn wissels had gebruikt moest SCH’44 met tien man verder, maar SCH trok de 1-2 over de streep.

Foto’s: Marco Vos