Logo Sportlust Sportlust heeft er geen gras over laten groeien, want door een zege in en op Volendam pakten de Rood-witten afgelopen zaterdag de eerste periodetitel. Vanaf het begin was…

het duidelijk hoe de verhoudingen lagen. Sportlust greep het initiatief en wachtte op fouten bij de wijdbroeken.

Maar ook Volendam liet zich niet onbetuigd en keeper Michael de Leeuw moest formidabel redding brengen door een bal uit de kruising te ranselen. Uitblinker Rory van Gulik heerste en corrigeerde niet alleen achterin, maar na een een-tweetje met Rick Wils scoorde hij ook heel beheerst de 0-1 ruststand.

De tweede helft pakte men gelijk vanaf het begin Volendam weer bij “de strot” en was het wachten op de 0-2 . Die kwam uiteindelijk ook. Een solo van Mitch van der Vlist naar de achterlijn waar hij de bal op schitterende wijze nog voor kreeg en achterin stond de kleinste man van het veld, Jeroen Merk, die op schitterende wijze kon inkoppen 0-2.

Het slotakkoord was voor Rick Wils die met een kopbal de 0-3 tegen de touwen joeg. Dat Volendam nog de eretreffer mocht scoren was jammer voor Michael de Leeuw die graag de nul wilde houden.

Foto’s: Arie Verhagen