Logo Rob Severs Autocoureur Rob Severs heeft zaterdag op Circuit Park Zandvoort zijn eerste podium van het jaar geboekt. Samen met zijn vaste racepartner Simon Knap behaalde de…

Woerdenaar in de WEK Final 4 een tweede plaats. De Final 4 is de afsluitende race van het traditionele Winter Endurance Kampioenschap (WEK). Deze vier uur durende wedstrijd begon zaterdag niet zo heel goed voor Severs, want bij de start viel het vermogen van zijn bolide weg. Gevolg was natuurlijk wel dat alle deelnemers aan hem voorbij waren gereden en dat zij op de laatste plek terecht kwamen.

Het voordeel van een Endurance over vier uur is dat er dan nog heel veel tijd is om het verloren terrein te herwinnen. Severs ging er dan ook goed voor zitten en op de natte baan reed hij zich samen met zijn racecompagnon in de uitstekende BMW 320d vervolgens een weg naar voren, die eindigde op plek twee. Het koppel Bleekemolen/De Groot bleef echter net uit het zicht.

Dit jaar zal Severs samen met Knap geen internationale GT4 meer rijden, maar wel lange afstandsraces van het Dutch National Racing Team.

Foto’s: Co van der Gragt
Knap en Severs (links op de foto) behalen een mooie podiumplaats
Rob Severs podium WEK Final 4

Onder: Rob Severs in actie op Circuit Zandvoort
Rob Severs actie WEK Final 4 2