Logo InbrekerDe politie Woerden wil het aantal woninginbraken verminderen. Omdat veel inbraken in de vakantieperiode worden gepleegd, komt de politie met een aantal tips om het inbrekers lastiger…

te maken. Zo wordt geadviseerd vooral voor sloten op de deuren en ramen te zorgen die voldoen aan de normen. Ook is het volgens de politie onverstandig via social-media te laten weten dat men op vakantie is. Tijdens de vakantie kunnen dure goederen het best goed worden opgeborgen en het laten branden van licht, zowel in als buiten de woning, is “een must”.

 • Tip 1: Goede sloten
  Zorg ervoor dat de inbreker niet snel naar binnen kan. Hoe meer tijd de inbreker nodig heeft om naar binnen te komen, hoe groter de kans is dat hij of zij het opgeeft. Eventuele sloten die voldoen aan de 3-minuten inbraakwerendheidsnorm verkleinen de kans op een woninginbraak. Denk ook aan de sloten op uw ramen. Woninginbrekers komen in veel gevallen door een raam naar binnen. Op politiekeurmerk.nl meer informatie.
 • Tip 2: Laat niet weten dat u op vakantie bent
  Het is via sociale media natuurlijk leuk om te delen dat u op vakantie gaat. Denk eraan dat inbrekers dit ook meelezen. Daarom kan het handig zijn om niet via sociale media te melden dat u op vakantie gaat. Tevens kan het helpen door uw woning er bewoond uit te laten zien.
 • Tip 3: De post
  De ervaring leert dat inbrekers regelmatig woningen bekijken, of er veel post ligt op de deurmat. Dit kan een indicatie zijn dat de bewoners op vakantie zijn. Zorg er daarom voor dat een bekende van u voor de post zorgt.
 • Tip 4: Zet inbrekers in het licht
  Uit onderzoek blijkt dat inbrekers het liefst aan de achterzijde van een woning binnenkomen. Gezien worden is het grootste risico voor inbrekers. Goed werkende buitenverlichting aan zowel de voor- als achterzijde kan hen dan ook afschrikken.
 • Tip 5: Waardevolle goederen
  In veel gevallen willen inbrekers goederen meenemen die eenvoudig te vervoeren zijn. Denk aan bijvoorbeeld tablets, sieraden en laptops. Berg deze goederen goed op en leg ze uiteraard niet in het zicht. Wat ook handig kan zijn is om uw sieraden en andere waardevolle goederen tijdelijk onder te brengen bij goede vrienden of familieleden die niet op vakantie zijn.
 • Tip 6: 112 bellen bij verdachte situaties
  Ziet u bijvoorbeeld een verdacht persoon die bij huizen naar binnen loert of foto’s maakt? Of activiteiten bij een woning waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn? Bel dan 112.
 • Tevens kunt u ons erg helpen door het signalement van de verdacht(e) persoon/personen goed te onthouden. Mocht er een voertuig gezien zijn, kan een kenteken voor ons de opsporing helpen te versnellen.
 • Tip 7: Word lid van Burgernet en uw plaatselijke WhatsApp Buurtpreventie