De heren van ZPC Woerden zijn het nieuwe jaar sterk gestart in hun strijd om het kampioenschap en hebben met een eenvoudige overwinning op MVS Zeemacht uit Den Helder een riante koppositie veroverd.

Afgelopen zaterdag maakte Woerden direct duidelijk wie de betere ploeg is dit seizoen. De thuisclub ging voortvarend van start en stond na nog geen drie minuten al op een 5-0 voorsprong, waarna de eerste periode met 6-1 werd afgesloten.

Het overwicht kon ZPCW vasthouden in de tweede periode, waarbij uitgelopen werd naar een 11-2 voorsprong. Het team van Kees Ruijgrok speelde een gecontroleerde wedstrijd, waarbij jeugdspelers hun speeltijd kregen.

In de derde periode liep Woerden uit naar een 16-3 voorsprong met verschillende sterke aanvallen. In de laatste periode speelde de ploeg de wedstrijd uit, waarbij de bezoekers af en toe te veel ruimte werd geboden. Dit resulteerde uiteindelijk in een 20-8 overwinning voor de Woerdenaren.

Met deze zege en het verlies van De Reuring en De Otters ‘Gooi heeft Woerden een belangrijke voorsprong gepakt in de strijd om de titel. Met 28 punten uit 11 wedstrijden en naaste belager de Reuring op 26 punten uit 13 wedstrijden staan de mannen van ZPC Woerden in een glansrijke positie.

Foto’s: Anno Visser