Logo WaterpoloDe heren van ZPC Woerden hebben zaterdagavond geen punten kunnen pakken tegen koploper S.G. West-Friesland in Hoorn. In de eerste periode waren beide ploegen aan…

elkaar gewaagd. De thuisploeg kon de scoren openen en Woerden de kans op de gelijkmaker kreeg via een strafworp.

Roeland van den Bosch kon in het begin van de tweede periode de score voor Woerden openen, maar Hoorn was echter gevaarlijker en wist ook makkelijker het net te vinden. De bezoekers konden aanhaken tot een 3-2 achterstand, waarna Hoorn weer een verdere voorsprong nam naar 5-2. Woerden verzaakte echter om via een strafworp de achterstand te beperken.

In de derde periode liep de thuisploeg verder uit. Hierbij mocht een derde en vierde poging via (gemiste) strafworpen niet baten. In de laatste periode bij een 9-3 voorsprong voor Hoorn kantelde het spel waarbij Woerden vaker het voordeel van de scheidsrechter kreeg.

Ondanks de voorsprong was de thuisploeg er niet gerust op. Via de vijfde strafworp, die dan eindelijk wel werd gemaakt door Roeland van den Bosch, had Woerden nog lucht voor een slotoffensief. Hierbij kwamen de heren echter niet verder dan een 9-5 stand bij het laatste fluitsignaal.