Logo Polsstokverspringen2 Bij de polsstokverspringwedstrijden om de Lange Willen Bokaal in Linschoten lieten de Hollandse springers weer afstanden noteren die afgelopen zaterdag in de strijd…

tegen de Friezen bij de Nationale Fielrjep Manifestatie niet werden gehaald.

Woerdenaar Jaco de Groot wist bij de Senioren als enige over de 21 metergrens te geraken en ging met het goud aan de haal. De gebroeders Wouter en Thomas van Midden kaapten de zilveren en bronzen medaille weg voor de neus van Zegvelder Paul van Meijeren die wel een dik nieuw persoonlijk record in de boeken liet noteren.

Dymphie Baas – van Rooijen uit Oudewater werd de gevierde springster bij de Dames. Kimberly Engelhard bleef in de strijd om zilver en brons Wendy Helmes welgeteld drie centimeter voor. De Woerdense Carina den Hartogh werd vijfde

Bij de Junioren sprong Daniel Cluistra uit Haastrecht verder dan Richard van Bemmel en Corné de Regt. Bas van Leeuwen uit Woerden vond zich terug op de ‘ondankbare’ vierde stek.
Jongens

Reinier Overbeek uit Benschop gaf zijn overwinning tegen de Friezen extra glans met de gouden plak bij de Jongens. Roy Velis en Guus Hoogland volgden als de nummer twee en drie. Bij de Meisjes blijft Demi Groothedde uit Jaarsveld de zeges maar aan elkaar rijgen. Iris Mulder en Lizanne Schilt hadden het nakijken.

Foto: Erik van Kordelaar
Persoonlijk record voor Paul van Meijeren
meijeren