De polsstokverspringers zijn het seizoen voortvarend gestart. Meteen op de eerste dag van de versoepelingen van de corona-maatregelen werd er in Kockengen gesprongen in alle wedstrijdklassen.

De Nederlands Recordhouder Jaco de Groot uit Kamerik kwam meteen sterk uit de startblokken en won de wedstrijd met een afstand van 20.82 meter, na in de voorronde ook al een mooie 20 meter te hebben gesprongen.

Ook Erwin Timmerarends, tegenwoordig woonachtig in Bodegraven en Wilco van Amerongen uit Benschop sprongen sterk met, in de finale, ruime 20 meter afstanden. Lucas van Eijk (Haastrecht), dit jaar voor het eerst meespringend bij de Senioren, had een sterke openingsprong met 19.93 meter. Hij leidde enige tijd de wedstrijd en werd uiteindelijk knap vierde. 

De Dames hebben duidelijk wat meer tijd nodig om wedstrijdritme te vinden. Fabienne Overbeek (Benschop) was overtuigend de beste van de avond met een afstand van 14.52 meter. Op ruime afstand gevolgd door Demi Groothedde uit Jaarsveld (13,40 meter) en Laura Maaijen uit Haastrecht (13,33 meter)

In de Jongenscategorie was het thuisfavoriet Rick Cazant (Kockengen) die met drie persoonlijke records en de kampioenstitel de show stal. Hij eindigde op een mooie 16.88 meter en lijkt dit jaar een serieuze uitdager te worden van Roy Velis (Benschop). Joost van Weelden (Haastrecht) en Reymon Tukker (Montfoort) werden tweede en derde. 

In de juniorencategorie was er minder goed nieuws voor die andere thuisfavoriet Ties Meijer (Kockengen) hij landde bij zijn eerste en ook verre sprong erg ongelukkig in het zandbed en moet vrezen voor de rest van het seizoen.

Mark van der Horst (Schoonhoven) maakte zijn favorietenrol waar en won de wedstrijd met 18.35 meter. Drie centimeter verder dan Chris Anker uit Vlist. Ook Harmen Timmerarends (Montfoort) sprong sterk en eindigde derde op korte afstand.  Voor van der Horst en Timmerarends is het hun eerste seizoen bij de Junioren en zij doen dit jaar meteen mee voor de hoofdprijzen.

Suzanne Mulder (Vlist) springt er bovenuit in de Meisjescategorie. Haar afstand van 14.12 meter was uitstekend. Lisanne Kroon uit Linschoten werd tweede met een mooi persoonlijk record van 12.80 meter