Logo Polsstokverspringen5Woensdagavond was het hele polsstokverspringcircus neergestreken in Zegveld. Op de schansen van plaatselijke springvereniging werd er fel gestreden om de medailles. Bij de…

Senioren was de gouden plak – bijna uiteraard – voor Jaco de Groot. De Woerdenaar sprong bijna een meter verder dan Rian Baas en Erwin Timmerarends, die als tweede en derde op eerbiedige afstand van het springkanon uit Woerden waren terug te vinden in het klassement.

Wendy Helmes uit IJsselstein bleef Dymphie Baas – van Rooijen welgeteld dertien centimeters voor. Na de derde stek van Kimberly Engelhard kwam de Woerdense Eline Duurkoop ook dertien centimeter tekort voor een medaille.

Dat Utrechter Richard van Bemmel bij de Junioren veel te sterk is ondervonden Daniel Cluistra, Lucas van Eijk en Bas van Leeuwen uit Woerden.

Bij de Jongens hield Guus Hoogland uit Montfoort plaatsgenoot Harmen Timmerarends en Kockengenaar Kenzo Hielema van de gouden plak af en bij de Meisjes sprong Lizanne Schilt uit Polsbroek naar het goud. Demi Groothedde won het zilver en Laura Maaijen het brons.