Logo Rohda76 Bodegraven In een niet al te beste wedstrijd tegen Sportief uit Noorden bleef Rohda ’76 net aan de goede kant van de score. Op sportpark De Broekvelden triomfeerde de…

thuisclub met 1-0. Een terechte overwinning, dat zeker.

‘We gingen te veel mee in het spel van de tegenstander,’ voerde coach Boris van Es als excuus aan. Hij had ook nog de hobbelige grasmat als verontschuldiging kunnen noemen. De toplaag onderging twee jaar geleden een renovatie, maar tot een kwaliteitsverbetering heeft dat tot nu toe niet geleid. Daarnaast miste de Bodegraaafse oefenmeester door blessures enkele vaste basisspelers.

De stopwatch van de scheidsrechter had slechts enkele minuten weggetikt toen Esli Westmaas alleen op het doel van Sportief afging. De snelle buitenspeler vond in de goalie uit het Woerdense Verlaat een hinderlijke sta-in-de-weg. Even later liet Mitchell van Waveren zien hoe je zo’n klus succesvol klaart. Een fraaie dieptebal voorzag de Rohda-captain van een feestelijke strik: 1-0.

Veel viel er daarna niet meer te genieten. Ook het bekertje thee in de rust deed geen wonderen bij de 22 hoofdrolspelers. Wel hadden Roy Snijder en invaller Rick Kattenberg de 2-0 op hun schoen, maar een succesvolle afronding bleef uit.

Foto: Kees van der Wilk
Esli Westmaas snelt langs zijn tegenstander
rohda