Logo Run Bike RunVorige week zondag heeft op en om de heuvel van het stadspark Molenvliet weer een spannende editie van de Run Bike Run van de atletiekvereniging Clytoneus plaatsgevonden.

Een select gezelschap was naar het stadspark Molenvliet gekomen Run Bike Run. De omstandigheden leken ideaal: windstil en een strakke, blauwe lucht. Echter, de mix van vorst en dooi had ervoor gezorgd dat het parcours verraderlijk was. Bij het fietsen wisselden modderpoelen en keiharde paden zich af.

Vanaf het kunstwerk op de berg van Molenvliet kon heel het loopparcours van ongeveer 700 meter lang overzien worden. Vanaf de start ging het heuvelafwaarts, de brug over voor een rondje op het eiland. Vervolgens volgde een pittige klim tot boven aan de berg. Dit werd zesmaal herhaald. Vervolgens moesten vier rondjes gefietst worden en tot slot nog drie rondjes gerend.

De wedstrijd werd gewonnen door Tim Valentijn met een tijd van 50.11. Na het fietsen leek het spannend te worden, omdat Thijs Ros heel dicht bij kwam, maar bij de laatste drie rondjes rennen nam Tim met overmacht afstand. Bij de dames ging de overwinning naar Claudia van der Laan.