Logo Waterpolo2Afgelopen zaterdag kregen de dames van ZPC Woerden in het Batensteinbad het derde damesteam van eerste klasser ZV Haerlem op visite.

Coach Dennis de Jong heeft al regelmatig aandacht besteed aan het trainen van een nieuwe tactiek. Aangezien de Haarlemse dames op de één na laatste plek in de competitie staan, was dit hèt moment om de nieuwe tactiek in praktijk te brengen. In de eerste periode was het nog een beetje zoeken, maar desondanks dat wisten de dames het scorebord naar 2-0 te toveren in het voordeel van de thuisclub.

In periode II kreeg het team de tactiek verder onder de knie en konden zij de voorsprong nog verder uitbreiden naar 5-1.

Periode III startte met een mooie actie van Anouk van Schaik, die eerst bij haar tegenstander wegdraaide en de bal vervolgens in het net liet ploffen. Haerlem probeerde tegenstand te bieden, maar zette met een verrassend afstandsschot slechts één doelpunt op hun naam.

De laatste periode maakte Greetje van Eijk met een schitterende back-hand haar vierde doelpunt, waarmee ze de score op 9-3 zette. Hierna belandde nog drie keer de bal in het Haarlemse doel.

Met de 12-3 overwinning gaan de Woerdense dames op een mooie tweede plek de winterstop in.