Logo WoerdenOp bezoek bij koploper Leonidas heeft SC Woerden niet voor een verrassing kunnen zorgen. Ondanks het goede spel en een aantal flinke kansen in de eerste helft, werd in Rotterdam een…

niet geheel terechte 3-1 nederlaag geleden.

Het duel was direct een wedstrijd en Raoul Pengel tot drie keer toe een kans kreeg om de bezoekers op voorsprong te zetten, maar ook Leonidas liet zicht niet onbetuigd. Vlak voor rust kreeg Chamiel Hok a Hin de bal op de arm waar scheids Wagner een handsbal in zag: 0-1 en teleurgesteld ging sc Woerden richting thee.

Na rust pakten de blauw-witten de draad weer op en binnen vijf minuten was het gelijk. Aboubakr Ouaddouh nam een hoekschop, die zomaar over de doellijn zeilde. SC Woerden zat helemaal in de wedstrijd en claimde kort daarop een strafschop voor de neergehaalde Ouaddouh. In de 68e minuut kregen de bezoekers echter de deksel op de neus. Een vlagsignaal van grensrechter Ton Verstappen werd genegeerd en de koploper kwam opnieuw op voorsprong.

Daarna haalde de thuisploeg het tempo uit de wedstrijd waardoor AC Woerden moeizaam tot kansen kwam. Toen tien minuten voor tijd de 3-1 viel was het over en uit.