Logo SchreursWoerden.TV zegt al voor de vakantie te hebben geweten van de problemen rond Schreurs. Dat schrijft eigenaar Alex Kok van de website in een brief aan de fractievoorzitters.

Volgens Kok is de kwestie voor de zomer met de afdeling voorlichting en de burgemeester besproken. Woerden.TV besloot niet te publiceren ondanks dat er reden toe zou zijn omdat de mens achter de wethouder en belang voor de samenleving op de eerste plaats staan. Wel waarschuwde de website dat als de verhalen waar bleken te zijn, maatregelen genomen konden worden. Ook waarschuwde de site dat als er in de toekomst iets zou gebeuren, dat vanuit journalistieke overweging niet kon worden genegeerd.

Kok schreef de brief aan de fracties omdat hem verhalen bereikten waaruit op te maken was dat er door onterechte of incomplete beeldvorming, negatieve kruisjes achter zijn naam en Woerden.TV. waren gezet. Naar aanleiding van het vertrek van Schreurs hebben Inwonersbelangen en de LijstvanderDoes een interpellatiedebat aangevraagd.