Logo WoningbouwTijdens de behandeling van de begroting voor volgend jaar komt Progressief Woerden opnieuw met een voorstel om de wachtijden voor een sociale huurwoning te verkorten. Raadslid…

Jelmer Vierstra van Progressief Woerden zegt tegen RPL van plan te zijn om samen met andere partijen een voorstel daarvoor in te dienen. Dat deed hij al eerder maar dat voorstel haalde het toen niet. Vierstra denkt in ieder geval het CDA mee te krijgen en hoopt dat ook de fracties van SGP-ChristenUnie en D66 zullen aanhaken.

Woningzoekenden die zijn aangewezen op een sociale huurwoning, moeten in Woerden tot wel zeven jaar wachten alvorens er woonruimte vrij komt. Volgens Vierstra is dat onaanvaardbaar. Hij wil dat het college iets doet om de wachttijd te verkorten. De groeiende wachttijden ontstaan doordat er meer mensen zijn, o.a. asielzoekers die voor een sociale huurwoning in aanmerking komen.

Volgens Vierstra is het tekort aan sociale huurwoningen in de gemeente Woerden niet heel groot maar worden veel die woningen bewoond door mensen die eigenlijk in een duurdere woning zouden kunnen wonen.