Spoorbeheerder ProRail wil het station van Woerden moderniseren. Aan de zuidkant aan de Van der Valk Boumanlaan ontbreekt nu een goede toegang en bijpassende faciliteiten. ProRail wil dat het Rijk tientallen miljoenen uittrekt voor een grondige opknapbeurt van het station in Woerden en de stations in een aantal andere gemeenten.

Wanneer er wordt begonnen is niet bekend. Er is nog geen concreet plan, schrijft het AD. De aanpak van de stations is opgenomen op de vertrouwelijke wensenlijst, waarover de krant beschikt.

Opgeteld gaat het om ruim 20 miljard euro aan investeringen die ProRail en NS bij het Kabinet hebben ingediend. Woerdens wethouder Noorthoek is ‘meer dan tevreden’ dat het station Woerden op de wensenlijst van ProRail en NS staat.

“Het geeft aan dat ze potentie zien voor dit station. Niet alleen voor het toenemende aantal inwoners van Woerden die van de trein gebruik kan maken, maar ook in verband met de drukte in de regio.

Het kan ook helpen bij het ontlasten van de A12 richting Utrecht. Juist aan de zuidkant neemt het belang van het station toe. Het kan er wel eens toe leiden dat de zuidkant de voorzijde van het NS-station wordt”, aldus Noorthoek.