PVCV was op bezoek bij SO Soest en deze keer waren veel Vleutense supporters meegereisd naar het sportveld in de Soester bossen. Al meteen bleek dat SO Soest een goede ploeg was.

Na zes minuten kwam PVCV dan ook op achterstand, logisch gevolg van de druk die SO Soest zette. Uiteindelijk leverde de eerste helft verder geen echte mogelijkheden op voor PVCV.

Maar na de pauze deed PVCV er een schepje bovenop en wist hiermee het spelbeeld om te draaien. Dat resulteerde meteen in twee kansen, echter zonder succes. Niet veel later was PVCV wel succesvol en vond Bas Jansen voor de tweede week op rij het net. PVCV knokte zich terug en wist de rest van de wedstrijd dreigend te blijven voor de wat wiebelige Soester defensie.

Een handsbal in het strafschopgebied leverde PVCV een penalty op, met een rode kaart voor een Soestenaar. De ‘pingel’ werd feilloos door Jansen ingeschoten. Een terechte 2-2 op het bord! Toen nog een speler van Soest de rode kaart getoond werd voor hard spel, leek het dat de bezoekers de overwinning misschien nog kon binnenslepen. Dit lukte niet, maar PVCV was bijzonder blij met het binnengehaalde punt.