Logo Tennis dames Tennisvereniging Lexence Zandvoort, met in hun midden de Woerdense Quirine Lemoine is voor de tweede keer in vier jaar landskampioen geworden. In een…

spannende finale van de Eredivisie Gemengd klopte het LTC Naaldwijk met 4-2, meldt de KLNTB.

De Woerdense toonde zich de absolute sterkhouder met zes zeges in zeven wedstrijden (één dubbelspelnederlaag) in de competitie en een vrijwel perfect play offs-weekeinde. De huidige nummer 261 van de wereld stond in twee enkelspelen en twee dubbelspelen geen set af. Lemoine maakt al sinds 2014 deel uit van Zandvoort en is ijzersterk teruggekomen na een enkelblessure, die haar van september 2017 tot maart 2018 aan de kant hield.

Quirine was voor die tijd in de vorm van haar leven en leek op weg naar de top-honderd. Ze heeft een beschermde ranking gekregen voor acht toernooien, waar ze er nu twee van heeft gebruikt. Tijdens haar blessureperiode besloot de Woerdense het grasseizoen over te slaan.

Lemoine is zelf verrast over hoe sterk ze terug is gekomen na haar blessure. “Ik haalde de finale in een 60.000 dollar-toernooi en heb van meiden gewonnen die randje top honderd staan, dus dat geeft veel vertrouwen voor de toekomst”, aldus de landkampioene.

Foto: Quirine Lemoine/Facebook
Quirine