Logo Tennis4De Woerdense tennisster Quirine Lemoine nam deze week deel aan het Winter Moscow Open 2017 in Rusland. Quirine bereikte deze week zowel in het enkelspel (180e) als in het dubbelspel…

(188e) haar hoogste positie op de wereldranglijst ooit. Op grond van haar ranking was ze als eerste geplaatst in de single en als tweede in de dubbel. Maar dat kwam er niet uit, volgens Quirine omdat ze niet kon wennen aan de snelheid van de hardcourt banen.

Woensdag begon ze in de eerste ronde van de single tegen Margarita Lazareva, een Russin met een wildcard. Quirine won met 6-4 en 6-1. In de tweede ronde struikelde ze donderdag over de volgende Russin, Polina Monova. De setstanden waren duidelijk: 6-2 en 6-4. Woensdag speelde ze ook de eerste ronde dubbel met landgenote Eva Wacanno tegen twee Russinnen met een wildcard. Quirine en Eva wonnen met twee keer 6-0.

Donderdag waren ze met 7-6 en 6-2 te sterk in de kwartfinale tegen weer twee Russinnen. Vrijdag in de halve finale stonden ze tegenover Bibiane Schoofs uit Nederland en de Russische Ekaterina Yashina. Quirine en Eva werden naar huis gestuurd met 6-2 en 6-3.