Logo Groene Hart Ziekenhuis Gouda GHZHet Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) besteedt ook dit jaar weer aandacht aan de ramadan. Op zaterdag 27 mei start voor de meeste moslims de vastenmaand. Tijdens de ramadan is…

het voor moslimpatiënten in het GHZ mogelijk om na zonsondergang een vegetarische soep geserveerd te krijgen. Patiënten, bezoekers en medewerkers kunnen gedurende deze hele periode bidden in speciaal daarvoor ingerichte gebedsruimtes in het ziekenhuis. 

De regels en gebruiken gedurende de ramadan kunnen het genezingsproces van een gelovige moslimpatiënt vertragen of zelfs stilleggen. Tijdens de ramadan maken patiënten samen met hun behandelend arts een afweging tussen de medische verantwoordelijkheid van de arts en de religieuze plicht die een patiënt voelt. De arts kan adviseren om op andere wijze aan de religieuze verplichtingen te voldoen.

Bij de afsluiting van de ramadan, tijdens het Suikerfeest, serveert het GHZ voor alle opgenomen patiënten een traditioneel glaasje muntthee met lekkere zoetigheden.