Logo Stokbrood Zegvelder Rob van Hoogdalem heeft het voor elkaar: hij heeft het Europese record langste broodje gezond met 200 meter op zijn naam mogen zetten.

Het oude record stond op 132 meter. Zaterdag vond deze recordpoging plaats. Het smakelijke brood werd met sla, tomaten, kaas en ei belegd en verkocht voor € 2,50. De opbrengst van 1500 euro gaat naar zijn stichting Leven in de Polder, bestemd voor verlichting voor de buitenkennel van dierenasiel Reijerscop.

De actie kreeg veel medewerking van Woerdense ondernemers. Zo kookte Stadshotel Woerden 1500 eieren en bakte bakker Brokking 370 stokbroden. Het langste broodje gezond werd gemaakt door 100 vrijwilligers. Ook de kramen en de vergunning waren snel geregeld. Van Hoogdalem is altijd op zoek naar geld voor het dierenasiel. Omdat hij de Rijnstraat maar een saaie straat vindt met altijd dezelfde kramen werd hij uitgedaagd om daar iets op te verzinnen en kwam met dit idee. ‘En nu is het uitgelopen tot een groot project,’ aldus Van Hoogdalem.


Foto’s: Anno Visser