Logo CVC Reeuwijk Een sfeerrijke voetbalambiance dinsdagavond op Sportpark Groene Zoom, waar CVC Reeuwijk het onder 19 jaar-elftal van Feyenoord ontving voor een vriendschappelijke…

wedstrijd.

Zo’n 500 man publiek zag een jeugdig Rotterdams ensemble dat in actiesnelheid, techniek en positiekiezen de veel betere ploeg was dan de thuisclub. Dat kwam al in de vierde minuut tot uiting toen Feyenoord via Jarom Vicario de eerste Rotterdamse treffer op het scorebord liet verschijnen: 0-1. De Reeuwijkers zetten er een tandje bij en wisten de verdere eerste helft schadevrij door te komen.

En daarmee bleef toch nog enige spanning hangen boven de tweede helft. Die spanning had Jessy Leidelmeijer in de eerste minuut van de tweede helft al aanzienlijk kunnen verhogen door een megakans te benutten toen de sterke Feyenoord-defensie toch nog een steekje liet vallen. In de laatste 20 minuten verslapte het verzet van CVC en in de 78e minuut had keeper Ruben van Delft geen verweer na een goed uitgespeelde aanval van Feyenoord: 0-2.

In de 90e minuut kreeg de 17-jarige talentvolle CVC-keeper de handen op elkaar toen hij op fenomenale wijze de 0-3 voorkwam. Met de 0-2 nederlaag kon CVC Reeuwijk achteraf wel mee leven.

Foto’s: André van Egdom
Aksel Koopman verzette als verdediger bergen werk, maar probeerde toch zo nu en dan zich ook aanvallend dienstbaar te maken
20 cvc fey

Onder: Onne Sijbrandij komt net te kort om een Feyenoorder af te stoppen
20 cvc fey1