Logo Reflex Korfbal Afgelopen zaterdag stond er voor de Woerdense korfbalvereniging Reflex heel wat op het spel. De nummer twee in de competitie, Kios uit Nieuw-Vennep, kwam naar Woerden…

om te proberen de kloof tussen de twee ploegen te verkleinen terwijl het kampioenschap voor Reflex met een zege weer een stapje dichter bij zou komen. De Woerdenaren begonnen furieus en het eerste balcontact werd gelijk omgezet een 1-0 voorsprong en moesten de Vennepers laten zien wat zij waard waren. Ondanks kleine pijntjes bleef de thuisclub aan de voordelige kant van de score en bij 8-4 klonk het rustsignaal.

Na de rust moest de wedstrijd daadwerkelijk bepaald gaan worden. Welk team is het sterkst in deze competitie? Gaat de winst naar Woerden of Nieuw-Vennep? Waar het leek alsof de spelers van Reflex vleugels kregen, wilde het bij Kios niet echt vlotten. Toch konden wisten de bezoekers weer in de wedstrijd terug te komen. Vooral via hun afstandsschoten werd de korf regelmatig gevonden. Uiteindelijk was dit echter niet voldoende om Reflex te stoppen en klonk bij 16-9 in het voordeel van de Woerdenaren het eindsignaal.

Foto’s: PR