Logo Polsstokverspringen1Ieder jaar wordt het polsstokverspringseizoen afgesloten met een feest waarbij prijzen worden uitgereikt aan onder andere de Springer- en Talent…

van het jaar. Afgelopen zaterdag vond dit plaats in Dorpshuis XXL in Benschop.

Reinier Overbeek was duidelijk de grote man van deze avond en werd uitgeroepen voor Springer van het Jaar. Dit jaar wist hij alle belangrijke wedstrijden te winnen, zoals het Hollands Kampioenschap, de NFM en het Nederlands Kampioenschap. Daarnaast sprong hij op het NK in Bergum een nieuw Nederlands Record.

Met 20.30 meter was hij de eerste jongen die de twintig metergrens wist te doorbreken. Andere genomineerden waren Wouter van Midden en Demi Groothedde, die beide tot bijzondere prestaties kwamen.

De prijs voor Talent van het Jaar ging naar Montfoorter Guus Hoogland. Hij wist in 2018 drie dagtitels te pakken en werd tweede in het klassement, achter Reinier Overbeek. Daarnaast sprong hij zes persoonlijke records, waarbij hij uiteindelijk tot 17.51 meter kwam. Timon de Haay en Suzanne Mulder waren ook genomineerd vanwege de grote progressie die zij dit jaar hebben geboekt.

Naast deze ereprijzen werd er ook een ludieke prijs uitgereikt voor de springer met de meeste natsprongen. Die ging naar Woerdenaar Jaco de Groot, wat laat zien dat deze topspringer ook vaak risico’s neemt. Dit jaar sprong De Groot 53 keer in de sloot of maakte hij een ongeldige sprong om een andere reden.

De Groot won daarnaast een prijs voor het winnen van het De Samenwerking-klassement in de senioren-categorie. Andere winnaars hiervan waren Dymphie Baas-Van Rooijen (dames), Richard van Bemmel (junioren), Reinier Overbeek (jongens) en Demi Groothedde (meisjes).

Foto’s: Polsstokbond Holland