Logo Voetbal 5 Siveo en SC Woerden hebben er onder miserabele weersomstandigheden toch een enerverende derby van weten te maken. Een winnaar van de stadsderby…

rolde er niet uit. SC Woerden nam in de slotminuten van de eerste helft de leiding en Siveo trok dat na de pauze recht. Met als resultaat een terechte remise (1-1).

Het was een wedstrijd met verschillende gezichten. Het eerste kwart was duidelijk voor Siveo en dat leverde ook verschillende kansen op. Toen die onbenut bleven kwam SC Woerden in het tweede kwart meer aan de bak. En het leverde de blauw-witten net voor de thee ook de openingsgoal op. Een knap opgezette aanval leek te worden gepareerd maar uit de rebound schoot Miquel Cubero van Coevorden alsnog raak: 0-1.

Na de pauze ging Siveo uiteraard jagen op de gelijkmaker, maar daar leek SC Woerden in de counter bijna van te profiteren. De geel-blauwen kwamen in de 54e minuut toch op gelijke hoogte toen Mike van der Steen een uiterst fraaie vrije trap net onder de kruising liet landen (1-1). Er leek voor Siveo meer in te zitten, maar met het uitvallen van Luuk Blonk verdween uiteindelijk een belangrijke angel uit de aanval. Het aantrekkelijke duel leverde geen winnaar op en daar leken beide partijen mee te kunnen leven.

Foto’s: Anno Visser