Onlangs is een begin gemaakt met de renovatie van het hoofdveld van de Harmelense toekomstige vierde klasser SCH’44. Er komt een nieuwe drainage, een nieuwe toplaag en een automatische besproeiingsinstallatie. Naast nieuwe doelen, hoekvlaggen en ballenvangers komt om het veld een nieuwe omheining en bestrating.

De hele renovatie gaat tussen twaalf en de zestien weken duren. Dit is mede afhankelijk van het weer de komende maanden. Omdat maandag is gestart met de renovatie, waren alle reclameborden alvast verwijderd. De nieuwe omheining zal worden voorzien van een nieuw ophangsysteem. Voor de onderhoudsploeg zal dit ARBO-technisch een hele verbetering zijn.

Nog een bijkomstig voordeel is dat reclame-uitingen nu ook aan de buitenkant te zien zijn. Dit biedt mogelijkheid voor bestaande, maar ook nieuwe sponsoren. De huidige reclameborden worden gecontroleerd, schoongemaakt en opnieuw opgehangen.

Door de verbouwing/renovatie zal de komende periode meer werkverkeer op het sportpark aanwezig zijn. Vooral de parkeerplaats zal het moeten ontgelden. Dit geeft mogelijk wat overlast, maar het is voor een goed doel.