Logo Stadhuis WoerdenZaterdag werd weer de jaarlijkse reünie van oud-bestuurders en politici gehouden in het Woerdense stadhuis. Deze keer had de bijeenkomst een speciaal tintje want het was voor het laatst dat…

deze reünie in het stadhuis werd gehouden zoals zij het hebben gekend. Vanaf januari wordt het stadhuis totaal gerenoveerd en verdwijnt de vijfde verdieping waar het college van B&W is gezeteld.

Onder de gasten was ook oud-burgemeester Hans Schmidt. Hij was speciaal voor deze gelegenheid vanuit zijn woonplaats Maastricht naar Woerden gekomen. Nu is dat niet zo verwonderlijk, want hij wordt nog wel vaker in Woerden gesignaleerd. ‘Woerden zit in mijn hart’, liet hij aan het AD weten.

Schmidt is van 2005-2012 burgemeester van Woerden geweest. Burgemeester Molkenboer praatte hem tijdens zijn bezoek bij over de komende verbouwing van het stadhuis aan de hand van tekeningen van de architect.

De trouwzaal komt niet meer terug. Trouwen kan straks in de raadszaal. Ook de glazen koepel waar heel wat recepties werden gehouden is straks verleden tijd.